Het afsluiten van wegen voor gemotoriseerd verkeer is een goed idee

208 keer bekeken 5 reacties

Door meer wegen in Arnhem af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer kunnen we meer aantrekkelijke wandel- en fietsroutes maken. Hierdoor moet je met de auto soms wel wat omrijden.

Bij het afsluiten van wegen voor gemotoriseerd verkeer denken we aan sluiproutes. Voorbeelden hiervan zijn de Oranjebrug, Vosdijk en de Dotterlaan. ​

Daarnaast lopen er ook een aantal wegen door onze parken die een barrière vormen voor het gebied. Voorbeelden hiervan zijn de Parkweg en Bosweg. Door deze af te sluiten voor doorgaand autoverkeer worden de parken één geheel waar het aantrekkelijk is om te lopen en fietsen.

Afbeeldingen

Stemmen

847 totaal
614 eens
233 oneens

x

24-11-23 om 1:02

Laat deze stemmen aub zwaar meewegen in alle besluiten hierin. Deze maatregelen zijn in het belang van het merendeel van de arnhemmers.

Bedankt

Dick van Aalten

24-11-23 om 19:25

Ik vind 't een moeilijke, want het verkeer dat je hier weghaalt, komt elders weer terug en vaak met omrijden en dus meer overlast. 

Spark

29-11-23 om 9:28

Sluiproutes zijn juist handig en scheelt enorm aantal km's omrijden. Dus daar zie ik alleen nadelen. Wegen tussen parken lijken me dan weer wel goed plan. 

Jan

04-12-23 om 14:51

Goed plan om de wegen door de parken voor doorgaand verkeer af te sluiten, maar zorg bij de uitwerking van de nieuwe situatie/profiel dat het niet onveiliger wordt voor fietsers. Hier maak ik me met name bij de Parkweg zorgen over als dit een soort shared space wordt. Kan er ook iets gedaan worden aan de Jacob Cremerstraat en Graaf Lodewijkstraat zodat de doorgaande auto's daar niet geheel onnodig de trolleybus blokkeren en vertragen? 

Mark >

06-12-23 om 20:37

Sluipverkeer bestaat niet en is enkel een beleidsmatig begrip. Je kiest voor je mobiliteit de makkelijkste en snelste route. De reden dat bijvoorbeeld de Vosdijk veel wordt gebruikt voor doorgaand verkeer, is omdat dit een van de weinige mogelijkheden is om ten oosten van het centrum komend vanuit het noorden naar het zuiden te rijden. Vanwege het vastlopen van de Pleiroute en de A12 wordt deze weg veel gebruikt door bijvoorbeeld de inwoners van Het Broek.

Pas op met het afsluiten van dit soort wegen. Er is al snel sprake van een verkeersinfarct in Arnhem zodra er iets gebeurt op één van de snelwegen rondom de stad. Dit wordt nog erger zodra alle alternatieven ook zijn afgesloten.

Cookie-instellingen