Als de maximumsnelheid wordt verlaagd, dan pak ik de fiets of bus in plaats van de auto

211 keer bekeken 9 reacties

Als we anders en duurzamer van A naar B gaan, waar beginnen we dan? We kunnen het autogebruik gaan ontmoedigen. Of gaan we juist de alternatieven voor de auto eerst verbeteren? Zo moedigen we mensen aan om een ander vervoersmiddel te kiezen.

Maar we kunnen ook kiezen om het autogebruik direct te ontmoedigen door het verlagen van de snelheid of het verminderen van het aantal rijstroken.

Afbeeldingen

Stemmen

843 totaal
258 eens
585 oneens

Sjerk de Groot

24-11-23 om 16:03

Oneens gestemd, want het verlagen van de maximumsnelheid doet denk ik niet zo veel aan de modaliteitskeuze. Het zou zelfs kunnen dat het dat het verkeer er prettiger door voelt (ook in een auto). Minder capaciteit aanbieden (bv rijstroken) is dan effectiever.

De snelheid verlagen doe je vooral vanwege de veiligheid en de leefbaarheid van de stad.

Dick van Aalten

24-11-23 om 19:07

Ik zal door het verlagen van de snelheid voor de auto niet veel méér gaan fietsen, maar zeker niet minder!

Rumpelsteeltje

25-11-23 om 13:47

Ook al wordt snelheid verlaagd voor de auto (waar ik niet perse tegen ben) wat met scooters en electrische fietsen, electrische steps etc? En de minder validen die van auto afhankelijk zijn om in het Centrum te komen, die kunnen niet of nauwelijks op alternatief overstappen.

Rianne

26-11-23 om 6:57

Ik denk niet dat dit helpt met minder auto's, betere OV voorzieningen die goed aansluiten wel

Anoniem

28-11-23 om 8:07

Ik gebruik de auto met name voor buiten de stad. Als ik in de stad de auto gebruik is dat omdat ik spullen moet vervoeren die ik niet makkelijk mee krijg op de fiets. 

Hans vdB

30-11-23 om 13:43

Ontmoedigen van autogebruik in de stad, daar ben ik helemaal voor. Ikzelf zal de auto niet minder gaan gebruiken, want dat doe ik nu ook al zelden.

Jan

04-12-23 om 14:36

Door het verlagen van de snelheid ga ik niet vaker met de bus of fiets, als de locaties waar ik met de auto naartoe moet ontoegankelijk blijven met bus of fiets. Als de bouwmarkt, meubelzaak, tuincentrum, of industrieterrein beter ontsloten zouden zijn met het OV zou ik de auto vaker kunnen laten staan als ik naar dit soort plekken moet. Maar de snelheid heeft er weinig invloed op.

Mark >

06-12-23 om 20:30

Er vinden binnen de bebouwde kom nog te veel korte verplaatsingen met de auto plaats. De fiets is hiervoor een prima alternatief. 

Anoniem

07-12-23 om 23:23

Als de maximumsnelheid naar 30 gaat zal ik expres overal gaan bumperkleven en iedereen aan de kant duwen zodat ik wél 50 kan. Nee dankje. Ik verhuis liever dan dat ik 30 rij. 

Cookie-instellingen