Boomstammen verwijderen

Jes Spoelstra 28-11-2022 1 reacties

Hier en daar liggen boomstammen in de wijk te rotten. Waarom is niet duidelijk.

De Mooieweg kent een wegversmalling bij de kruising met een fietspad (bij nr 108). Daar liggen grote boomstammen te rotten. Waarom? Wellicht om auto's verder te vertragen. Er is een 30km/u zone.
Maar als je van het fietspad rechtsaf wil dan kan het niet anders dan aan de verkeerde kant van de Mooieweg uit te komen (of andersom).
Voor de fietsers een wat onveilige situatie. Daarom ontstond er eerder een 'olifantenpaadje' om de scherpe hoek af te snijden. Dat vond de gemeente kennelijk niet goed...
Lelijk en onveilig dus. Dus weg met die boomstammen.

Ook iets verder langs het fietspad liggen boomstammen. Bedoeld voor bewoners van de achterliggende huizen om niet eenvoudig het fietspad te kunnen bereiken. Ook daar waren 'olifantenpaadjes' ontstaan die de gemeente kennelijk niet voorzien had en daarom(?) maar ontoegankelijk ging maken. Maar waarom zouden bewoners niet de kortste weg naar het fietspad mogen nemen en waarom zo'n lelijke hindernis?

Overigens is er op dit fietspad heel weinig verkeer en de auto's rijden langzaam. Waarom dan zulke drastische maatregelen?

Dat kan veel beter en mooier.

Jes Spoelstra

Lat: 51.9509024346328
Long: 5.8893535798925

Een momentje...

Nina van Heumen

29-11-22 om 10:38

Beste Jes Spoelstra,

Uw opmerking is geen tip/ idee om uw straat groener en aangenamer te maken (waar deze pagina voor is opgericht) maar een klacht over de bestaande inrichting. Helaas kan ik u hier niet mee helpen/adviseren. Dit kunt uw klacht het beste doorgeven via www.fixi.nl

Met vriendelijke groet,

Nina van Heumen
Wijkonderhoud gemeente Arnhem

 

Cookie-instellingen