Versteende voortuinen

David van Logchem 11-10-2022 1 reacties

In alle straten vanaf de Mark Twainhof tot aan de zuidkant van de wijk zijn de straten opgeleverd met brede bestrate delen.

Alle straten parallel aan de Mark Twainhof tot aan de zuidzijde van de wijk zijn opgeleverd met brede stroken verstening die vanaf de gemeentegrond doorloopt op privĂ© eigendom voortuinen. Aangezien het eigendom betreft kan de gemeente hier niets verplichten, maar helderheid verschaffen (mogelijk o.a. door een gezamenlijke actie) over dat het is toegestaan om deze verstening te verwijderen (met als consequentie dat het straatbeeld minder strak wordt dan deze nu is) zou mogelijk winst kunnen opleveren. Voor de eerste bewoners die dit zouden willen doen is de stap nu groot om de voortuin te gaan ontstenen. 

Lat: 51.9410454955789
Long: 5.90350099635295

Een momentje...

1  reacties

Anne Luijten 13-10-22 om 13:21

Dank voor deze suggestie. Zoals u al aangeeft hoort deze grond bij de woningen en zijn bewoners dus vrij om hiermee te doen en te laten wat ze willen. Via de Subsidieregeling Klimaatadaptatie is zelfs een bijdrage van 30% aan te vragen voor de kosten van het aanleggen van een groene tuin: Subsidieregeling Klimaatadaptatie - Gemeente Arnhem . 

Hartelijke groet, namens de Gemeente Arnhem, 

Anne Luijten

Cookie-instellingen