Vlindertalud Verlengde Hoflaan

Joost van der Meer 16-05-2021 1 reacties

Van hondentalud naar vlinderparadijs! Op het talud bovenaan de Verlengde Hoflaan en onderaan de Garnizoenstraat groeit het gras matig en dat geeft ruimte voor veel kruiden en bloemen!

De droogte van 2018 en daarna heeft op dit zonrijke talud veel kapot gemaakt. Een aantal bomen hebben dat niet overleefd. Nieuw ingeplante bomen slaan moeilijk aan en gaan steeds weer kapot. De droogte slaat gaten in de grasmat, en in combinatie met minder frequent maaien zorgt dat voor het welig tieren van onkruiden en grassen die ecologisch niet veel toevoegen. Tijd voor een nieuwe visie! De gaten in de grasmat geven ruimte voor mooie klaprozen! Vogels vinden hier insecten/voedsel voor hun jongen! Nieuwe (fruit)bomen kunnen met een klein beetje hulp van bewoners hun eerste droge jaren wél overleven...! Kansen genoeg voor een betere/leukere inrichting dan nu. En als de straat dan ook nog opnieuw wordt ingericht en het regenwater afgekoppeld, kan dit er weer jaren tegenaan. 

Lat: 51.9913968322975
Long: 5.92341010058357

Een momentje...

Ellen Karis

17-05-21 om 0:44

Onkruiden en grassen zijn wat mij betreft helemaal welkom. Laat maar lekker gaan. Natuur kan het zelf ook wel, daar heeft het geen maaimachine bij nodig. En met een beetje extra geduld, wordt het nog mooi ook.

Cookie-instellingen