van stoeptegeltuin tot groen plek

stella van gils 05-05-2021 1 reacties

Deze stoeptegel mini tuin /plek heeft twee bankjes, op een te grote oppervlakte. Het zou mooi zijn om de groen helling erachter door te laten lopen en er een groen tuin van te maken en tevens kan er ruimte gemaakt worden voor enkele fietsnietjes, zodat de bewoners / en visite de stoep vrij kunnen houden voor degene die hem nodig hebben. Kleine ingreep, groots effect !

Groen verbeteren ; stoeptegels eruit, groen erin. Vrij eenvoudig. De bankjes kunnen verplaatst worden naar voor de bomen ( richting de straat) of gewoon verdwijnen en plaatsmaken voor simpele betonnen zit units, waar een wandelaar heel even kan uitrusten. Aan de voorzijde, straatkant kunnen er fietsnietjes geplaats worden, zodat "overlast" fietsen, van visite of grote huishoudens een plek hebben waardoor de openbare stoep begaanbaar blijft voor diegene die hem nodig hebben.

De boomspiegels nu zijn op het moment kaal, kattenbak plekjes, door de gehele oppervlakte te voorzien van blijvend groen, en eventueel ander struiken kan er van deze stoeptegel grijze plek een groene plek ontstaan. De stoep kan door deze tuin gewoon doorlopen, waardoor het geen grote "verbouwing" hoeft te zijn. Stoeptegels eruit = groen erin !

Denk ook in de zomer/ voorjaar aan bloesem houdende struikjes/ beplanting, bijen/vlinders

Lat: 51.9918169476553
Long: 5.91918159807159

Een momentje...

1  reacties

Susan Sinderdinck 06-05-21 om 21:44

Goed idee een stoeptegelvlakte aan te passen naar een groene plek én plek voor fietsen.

Het is misschien ook een idee om een soort belevingstuin te maken, waar veel insectensoorten terecht kunnen.

Cookie-instellingen